Hemskt att behöva läsa | Amir Akrouti

Amir Akrouti

Annons

Hemskt att behöva läsa

Efter att moderaterna har kommit till makten så är det knappast en hemlighet att svenska sjukvården både blivit dyrare och sämre! Inlägget har egentligen inget med moderaterna att göra men jag vet att folk kommer börja gnälla om att moderaterna faktiskt sänkt skatten yada yada.

Men då är min fråga till er:
Sänkt skatt med ett fåtal procent… eller livet i behåll?

Tycker det är sjukt att det oftare och oftare är folk som lämnas att dö hemma helt själva. Vad är det för efterblivna fittor som sitter på andra sidan luren och nekar folk sjukvård? Eller vad är det för ambulanspersonal som kommer hem till någon som spyr blod, och drar slutsatsen att det är vinterkräksjuka? Åh jag blir så arg när jag läser sånthär… ska sluta skriva nu innan jag spottar ur mig ännu mer skällsord. Helvettes jävla horfittfanskap till sjukvård.

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. A.R

  Gick in på din blogg med anledning att skriva att du har den överlägset bästa bloggen!! Läser detta inlägg och bara “YES”!!!!!!!!! skönt att någon av de “stora” bloggarna inte urblåsta i huvudet!!!! thankzzzz for making my day amir!!!! :DDDDD

 2. emma

  sjukvården blir jag sååå förbannad på. min mammas farmor är runt 86 år och hade haft en hjärtinfarkt. efter det har hon haft hemhjälp som handlar åt henne, lagar mat osvosv. hon hade inte gått i trapporna på ca 3 veckor och inte lämnat sin lägenhet då under den tiden. sen hade hon ringt min mormor och bett henne ringa ambulans och när sjukvårdarna kom fram så ville dom inte ta med henne till sjukhuset fast hon hade en pågående hjärtinfarkt igen. och de vägrade hjälpa henne ner för trapporna så hon fick GÅ själv i trapporna när hon hade en pågående hjärtinfarkt.. vad är det för jävla människor som gör så mot en gammal tant. jävla idioter.

 3. Joanna

  Kul att du säger vad du tycker! De flesta bloggerskor bangar för att säga sin åsikt, men inte du..

 4. -

  Det är ju M som styr Sverige… Och Sthlm (I think btw so) så då kan ni ju inte klaga på att det e S fel… Right?

 5. Linn

  HÅller med dig till en viss del. Det är dock som många säger att det ligger i dålig utbildning och nerskärningar på personal. Min pappas fru jobbar dom ambulansförare och det är inget enkelt jobb, all respekt till dom! Hon jobbar dygn, dvs 24 timmars pass ibland och får sova cirka 2 timmar när dom har mycket att göra, om hon har tur. Dom hinner inte ens sätta sig ner för en lugn matstund då det inte finns tillräckligt med personal inne. Utan man får ringa in folk från andra regioner. Men till huvudsaken, det är såklart skam att sånt här ska hända. Men jag vet inte hur många gånger jag har hört att hon har jobbat och vart uppe och kört patienter hela natten, och precis när hon ska lägga sig går larmet på, så dom får åka iväg till ett ställe som det typ tar ca 30 minuter och köra till, när dom kommer till olycksplatsen så kan det va allt till att det är ungdomar som är packade och spelar medvetslösa när dom inte är det, eller till drogberoende människor som ljuger om att dem har ont i ryggen och behöver morfin (smärtstillande). Tycker man ska ha en stor respekt till dom som jobbat inom vården, vad hade vi vart utan dom liksom 🙂

 6. Anonym

  Jag vet inte men det finns brister i alla branscher. Det förekommer problem i alla branscher och så länge man INTE har arbetat inom sjukvården vet man inte vad som förekommer. Jag tror att man behöver vara med om det själv för att förstå. Jag tror att det förekommer många människor som busringer till 112(Människor som inte har akuta problem/problem alls), därav tar dem inte dem riktiga allvarliga fallen på riktigt stort allvar. Sen är det svårt att bedömma någon ringer, om personen är illa däran? Det borde vara krav att skicka en ambulans.Dock läste jag att en man blev lämnade av ambulansen..Så så stor säkerhet har man inte, det känns som ett lotteri.Det är heller inte politikernas fel. Det är vårt samhälle som ser ut så. Ingen säkerhet till dem vanliga dödliga utan bara ta från dem fattiga och ge till dem rika.Sen beror det på att det är många människor som missköter sitt arbete, Se bara på den italienska kaptenen? Gick medvetet på grund och lämnade båten/människorna i sticket.Det är dessutom människor som är rädda för att andra inte ska göra ett bra arbete men dem själva missköter sitt skit.

 7. hanna

  Jag håller med dig till 100! Tack vare detta så dog en kille i kalmar för att dom på andra sidan av luren tyckte att de inte var något akut, sen dog killen dagen efter.. Han dog för att dom inte tyckte att hans fall var akut och att ambulansen inte skulle åka och hämta honom för dom ansåg de inte som något viktigt. Denna kille var en väldigt älskad kille av hans vänner, själv så kände jag honom inte, men de va en i min klass kusin och många av mina vänner var vän med han.

 8. Anonym

  Man ska inte tro på allt media säger heller. Ambulanspersonalen gör sin bedömning i hemmet och anser dem att personen i fråga behöver akut vård tar dem men dom tiöl sjukhuset om dom vill men dom kan aldrig tvinga en människa att följa med till sjukhuset! (ambulans är till för dem som Behöver åka in AKUT till sjukhuset, annars kan man lika bra ringa en vän/taxi/sjuktransport) det står så ofta i tidningen att ambulans kom ej, de kom efter 1h osv… Just därför folk som inte är AKUT sjuka missbrukar denna tjänst. Nu har jag inte ens läst artikeln i fråga du pratar om men jag blir bara så irriterad på att alla ska påstå hur dålig personalen är när de inte har en aning om alla faktorer som spelar roll!!

 9. felicia

  Ambulanspersonal får ju inte neka någon körning in till sjukhuset, så undrar varför denne man inte fick åka med? Kan vara att han valt själv att stanna hemma.. Vi får väll se vad som kommer fram.

 10. kristina

  fast det är ju inte moderaterna som sitter i ambulansen/svarar när man ringer 112?;) är utbildning och nerskärningar bland personal bristerna sitter i och det är kommunens/landstingets ansvar, inte moderaternas som parti.

  1. anna

   fast kommuner och landsting är väl inte helt självstyrande? de tilldelas ju resurser och direktiv från högre nivå (regering och riksdag). ofta genomförs politiska beslut som kommunerna sedan måste följa. om moderaterna väljer att sänka skatten för höginkomsttagare istället för att låta pengarna gå till utbildning, sjukvård m.m. så är det väl självklart att det kommer märkas till slut!

   1. kristina

    du har helt rätt – de är inte självstyrande. men alliansen har inte “makten” i alla kommuner, och hör likadana historier från rödstyrda områden. jävla sossar alltså, ger bort alla pengar till pundare så att sjukvården inte funkar;)

 11. ELin

  I göteborg är sjukvården också jävligt dålig och massa nedskärningar hit och dit, men där är det socialdemokraterna som styr över bl.a sjukvården.

 12. Ronja

  Att sänka skatten kanske LÅTER bra, men det är INTE bra..
  Hade vi inte haft skatt så hade vi fått betala för att gå till tandläkaren hela livet, Höjer vi skatten kan vi istället ha gratis tandvård, sjukvård m.m
  Med sänkt skatt blir tex skolorna sämre om sänker dom skatten mer så kommer man att få betala för att gå i skolan!
  Jag är så TRÖTT på att folk tror att alla skattepengar går till bidrag och liknande men dom går faktiskt till sjukvård, skola, tandläkare m.m…

 13. Tommy

  Jag jobbar själv inom vården, dock inte inom ambulans, akutsjukvård, utan som Mentalskötare inom rättspsykiatrin.

  Jag håller med dig om att den svenska vården har blivit sämre, men det är inte en dans på rosor att jobba inom sjukvården. Jag har bland annat jobbat på akuten och efter många år inom vården drar jag mig för att själv söka sjukvård , bland annat på akuten. Och varför?
  Det är inte för att jag anser att sjukvården har blivit sämre, utan det är mest p.g.a väntetiden. I detta fallet som du tar upp beror det sjävlklart på brister från 112 och ambulanssjukvården. Men i övrig sjukvård om man bortser från ambulansen så är det inte bara personalen på regionen, sjukhusets fel att vården har blitt sämre, utan även den svenska befolkningen .. För aldrig har jag skådat så många lata människor som söker vård för en att dom har en fis-på-tvären!

 14. Sofia

  Min kollegas mamma (86 år) fick ligga på golvet i flera timmar innan ambulansen kom. Hon ramlade och bröt foten mitt i natten och vid kl sju på morgonen kom dom!

 15. elin

  men just detta har väl ändå ingenting med sjukvården i sig att göra, eller såklart det har men problemet ligger väl snarare i grunden i dålig utbildning.. det är ju inte så att någon, oavsett parti, vill att någon ska dö. det är ju personerna som ringer/som kommer dit och avlägger fel diagnos som gör fel. deras utbildning är inte riktigt korrekt och borde ses över. eller ja, all utbildning överhuvudtaget..

  1. ehm...

   Det handlar om att de vill spara pengar. Allt handlar om pengar och därmed göra så lite jobb som möjligt, ha så få anställda som möjligt med så lite övertid som möjligt. De vill dra in på allt. Visst är utbildning en del… Sjukvården är så himla dålig…. Jag har jämt blivit hemskickad och fått åka tillbaka även fast jag nästan varit döende osv. Sjukvården kostar en hel del, det är jag medveten om. Men är fel att patienter ska dö, bli sjukare av fel behandling/läkemedel, få besvär av fel behandling/läkemedel, eller få behandling för sent, som ex om man haft cancer och den spridit sig; på grund av fel diagnoser, fel utskrivna läkemedel, att de blivit hemskickade för tidigt och att läkarna skiter i att undersöka patienterna fullständigt. Jag tycker de fokuserar så fruktansvärt fel. Hellre spara pengar än att rädda liv. Man måste VERKLIGEN stå på sig på sjukvården nuförtiden, även googla mycket så man vet vad för vård och undersökning man ska få, och så man vet vad för sjukdom man kan ha, och besöka många olika läkare om man känner att man inte blivit hjälpt eller blivit tagen på allvar. Detta är verkligen sorgligt, och kostar en hel del för patienter. Men man måste vara gnällig, stå på sig och ta reda på fakta själv. Hemskt hur det får vara såhär.

   Btw, Amiiiiiir……. har du flyttat till Malmö? Asså har inte läst på några dar och känner mig helt efter, hur har jag kunnat missa det?! Vet att du gjort om i nån lägenhet (?) där. Men trodde du bodde i Stockholm fortfarande 😛

Annons
stats