Ett budskap som jag står för | Amir Akrouti

Amir Akrouti

Annons

Ett budskap som jag står för

Detta kanske låter lite ego nu… men face the fact, jag är en förebild. Vare sig ni vill det eller inte, och vare sig jag vill det eller inte. Ungdomar där ute ser upp till mig. Sådär, nu har vi det avklarat och kan fortsätta in på det jag egentligen vill komma fram till haha…

Jag tror att anledningen till att många ser upp till mig är för att jag varje dag sänder ut ett hälsosamt och trovärdigt budskap. Ett budskap som jag står för.

Jag tror att det är nyttigt för alla unga personer att se att man faktiskt kan gå ner i vikt utan att pusha sig ner till ynka 40kg. Viktminskning idag förknippas gärna med konstiga ideal och undernärda förebilder. Varför kan man inte gå ner i vikt och nöja sig med normalvikt? Varför kan man inte gå ner i vikt och nöja sig med vad fan som helst bara det är en förbättring utifrån ens egna förutsättningar?

Jag tycker att det behövs fler personer som mig. Folk som gått ner i vikt och stannat på en sund nivå och visar att… nä, nu är jag fan nöjd och jag behöver inte väga 40kg för att min viktminskning ska räknas som godkänd i andras ögon.

Ni alla ska veta att även om ni skulle vägt 150kg och “bara” gått ner till 140kg så är ni riktiga champions som kämpat och faktiskt lyckats med något!! Att gå ner i vikt är bland det jobbigaste som finns för ens psyke för det kräver oftast en sådan enorm livsstilsförändring. Ni är hjältar, förebilder för varandra.

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. johanna

  håller med dej till 100% där! fattar inte varför man ska i folks ögon väga 40kg, det är oftast inte snyggt, inte hälsosamt och man kan se sjuk ut. Du är en sån himla bra förebild, och det behöver inte bara gälla vikten, det kan gälla modet osv.

 2. Moova

  “Jag tycker att det behövs fler personer som mig.”

  Hahahahhhaha fan va roligt det lät när jag läste det, MEN det är ju sant iallafall!
  Fler Amir till världen!!

 3. Julia

  så sant mannen! folk verkar tro att så fort man börjar tänka på sin vikt så kommer man bli anorektiker, så därför är det bättre att vara överviktig,plus att man ska “tycka om sig själv som man är!” ,en himla massa tjockishyllande är vad som pågår idag bara för att rättfärdiga folks lathet

 4. S

  Du har så otroligt mycket rätt.
  Men på tal om det, skickade ett mejl till dig för någon månad sedan, men du har inte svarat.
  Skulle vara megakul ifall du gjorde eftersom du är en förebild för mig. 🙂

 5. Anonym

  Jag såg dig under The circus tour och jag såg dig på Femme fatale… det var en enorm skillnad! Riktigt bra jobbat! Det verkar också lite på dina inlägg som att du nu börjat utveckla din träning från att “bli smal” till att börja fokusera på muskler! Äter dj mycket proteiner och kör hårt har du snart definerade muskler! Sjukt bra jobbat iaf!!

 6. EM

  Läst din blogg länge nu Amir, du har växt otroligt sedan du träffade Dogge. Vilket inte är så konstigt, om man har en trygg relation att luta sig tillbaka på. Du är otroligt duktig, viljestark och inspirerade 🙂 Människan är stryktålig, bara att kämpa på, fast att det är extremt jobbigt! Kram

 7. Veronika

  Hej! Du är en förebild, går inte att diskutera annat. Jag tränar tre dagar i veckan, både kondition och styrka. Jag gör det inte för att gå ner i vikt eller bli pinnsmal utan för att jag mår bra av det! Jag bygger lätt muskler och kommer aldrig kunna väga 50 kg. Skulle bara se konstigt ut. Jag väger ca 68 kg men det är muskler och såklart lite fett. Jag är ju kvinna för guds skull! 🙂 Jag tränar för att jag mår bra efteråt och älskar att känna hur jag utvecklas och blir starkare. Tyvärr påverkas man alltid av medier och bloggare och någonstans i min hjärna så finns tankarna att jag inte duger om jag inte är ett skelett. Men tänker fan inte bry mig om det utan må bra, träna och bli sundare och kunna äta det jag vill. Så stå på dig för tusan och fortsätt med dina peppande inlägg om träning! Många gånger är det dem som gör att jag släpar iväg mig till gymmet. Kramar från Veronika

 8. Anonym

  Så jävla rätt.. alltså fäller en tår. Känner as många som pushar och svälter sig bara för att dem vill till underviktsskalan.. För mig är det tvärtom.. Jag har idag bmi 27.. Min drömvikt är bmi 23 då jag väger 55-56. Många tjejer fattar inte att jag menar allvar när jag säger att jag inte gillar beniga kroppar. Jag vill ha en normalviktig kropp men ändå lite extra på låren..Det är vad jag vill ha och gillar, jag accepterar alla människor som vill se ut som de ser ut, även om man så vill se ut som ett benrangen som kissie. Visst gör det, men hatar skitsnack när tjejer som gillar smala kroppar ska snacka skit om sånna som mig som faktiskt gillar kurvor..

 9. Kajsa

  Jag tycker att du är en bra förebild för unga för att vi fått följa med i din utveckling.
  Du har varit allt från en odräglig fjortis som var löjligt imponerad av vad du då trodde var det viktigaste i livet, till en harmonisk människa med en sund syn på livet och ett sunt förhållande till mat och din kropp.
  Det är en resa som du generöst bjudit in oss på.
  Du har varit ärlig med vem du är och vad du vill och hur det förändrats.

  Men din grundsnällhet och ditt mod har alltid även i under odrägligaste perioder skinit igenom.

  Tack!

 10. JK

  Jag har gått ned tretton kilo sedan börjat av året och visst fan tar det tid. Och visst har man svackor. Och visst måste man få ha det (utan att må dåligt). Det tar tid! Men det är värt det. Tack Amir!

 11. Fanny

  Jag vägde 70 och balanserade sedan på 55/58kg. Min metod var att sluta äta och tränade varje dag i tre veckor tills jag nådde 58kg, snacka om att jag mådde dåligt.. Värsta perioden var för några månader sen då jag vägde 52kg, det passar inte riktigt en 173 lång tjej och inget min pojkvän tyckte om.. Nu ligger jag på 56/57 och äter saker jag var rädd att äta just för att gå upp i vikt. Jag valde en fel väg men har hittat att balansera mat, vikt och träning utan att göra fel. Jag älskar att se när andra (dig) bestämmer sig för att ändra sin livsstil och jag älskar att se när folk lyckas!
  Jag är glad att du lyckats och önskar ett fortsatt hälsosamt liv, kram!

 12. Ellinor

  du var faktiskt en stor förebild för mig när jag gick ner i vikt :D. gick ner från 90 till 73 kg och jag mår bättre än någonsin, tack amir, om det är någon jag ser upp till är det dig! ha en bra helg 😀

 13. alex

  1. Ungdomar ser upp till alla bloggare.
  2. De ända du skriver i inlägget är att du är förebild för överviktiga? de är ju bra oxå såklart.

  1. amir

   ser btw att du väldigt ofta kommenterar min blogg, hur kommer det sig att du byter namn så ofta? 😀 janne, jones, smith, george…?

 14. elin

  Detta behövde jag.
  Jag är 17 år gammal, och förra året bestämde jag mig för att gå ner i vikt. Jag vägde då 82 kilo, och nu idag väger jag 60 kilo. Jag är nu väldigt rädd för att gå upp i vikt. 1 kilo skulle göra mig helt förkrossad faktiskt. Men även fast jag nu är på normal vikt så känner jag ofta att jag ändå skulle kunna vara mindre.

  Jag ser verkligen upp till dig och tycker du är så fruktansvärt bra.

  1. amir

   ett kg mer eller mindre är aldrig någon fara… det är inget som syns eller påverkar… och jätteduktig du är som gått ner så mycket!!! 😀

 15. Emma

  Jag håller med dig Amir. Du visar ditt sanna jag, du visar dina åsikter, du är alltid så sjukt ärlig och du står för det du gör. Du provocerar inte genom att vara ngn annan, men dina egna åsikter är ändå inte så låga så att du lixom “sjunker som person i ens ögon”. (Som tex Isabelle S om pälsindustrin) Du uppdaterar ofta och välgjort, bra bilder som självklart är redigerade (vilket man ska göra, för att det ska bli snyggt) men du retuscherar inte (hoppas jag) vilket är toppen! Och ja, du måste vara en enorm förebild när det gäller vikt, träning och hälsa. Go Amir! ( 😀 )

 16. Charlotte

  Det jag ser upp till dig för är att du är så pass ung och vågar visa ditt sanna jag utåt utan att skämmas eller känna skuld.
  Med tanke på hur samhället ser ut idag så förstår jag att många döljer sin sexuella läggning, tro eller vad det nu kan vara.

  Du är så pass ung och så öppen med din sexualitet, DET ska du ha ett riktigt stor plus för!
  Det är anledningen till at jag ser upp till dig.

  Sen är du även jätte duktig som hållt vikten och inte strävar efter att bli ett vandrande skelett.

Annons
stats