Cleo kastreras på onsdag | Amir Akrouti

Amir Akrouti

Annons

Cleo kastreras på onsdag

Ringde veterinären idag och fick tid redan om två dagar. Det känns skönt att få det gjort innan valpen kommer hem men samtidigt tungt att sumpa valet att eventuellt få valpar från honom någon gång i framtiden.

Men vad ska man göra? Det är som det är, både jag och Dogge vet att vi inte kan ha en till hund (och allra minst en tik) ifall Cleo inte kastreras. Han är väldigt duktig på att markera revir och lägg till löpning på det… han kommer bli knäpp haha. Våran uppfödare hade ju en tik som löpte när vi hälsade på tillsammans med Cleo och han bara stod och dregla som en besatt sexgalning.

Nä. Nu är det som det är och på onsdag morgon lämnar jag in honom för att sedan hämta han kring lunch. Hoppas allt går bra

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. JJ

  Tänk på att det bara är kulorna och inte hjärnan ni tar bort 😉 han kommer med största sannolikhet fortfarande att vara kåt 😉 speciellt under löptider!!

 2. Soffsan

  Låter smart och klokt att kastrera honom! 😀 Men hur funkar det när ni får hem valpen så snart efter? Med infektionsrisk och dessutom ska han väl hållas lugn ett par dagar? Är nyfiken mest på vad veterinären sa och hur det fungerar 🙂 läker det så fort? Vet att det går mkt fortare vid hankastrering men tänkte på att det nog inte är dem bästa förutsättningarna för cleo och valpen att lära känns varrandra om han har ett sår som läker och kanske tratt till och med?
  Puss!

  1. Amir

   hur vi än gör så finns det både för och nackdelar… men vi har kommit fram till att det blir bäst att kastrera honom på onsdag istället för att vänta tills efter valpen har kommit! Tratt kommer han absolut att få ha men det är mest när vi inte kan bevaka honom… men umgås han med oss i t.ex. soffan så behövs ingen tratt 😀 puss!

 3. Emma

  Hoppas du inte har valt Djursjukhuset Malmö för de är nästintill värdelösa. Har bara haft negativa uppleveser därifrån och har många bekanta som sällan är nöjda. Välj hellre en privat klinik i Malmö. Jag rekommenderar starkt en som ligger i Tygelsjö där vi numera går. Alltid jätte trevlig personal och vi har aldrig fått med oss sjukdomar hem som vi däremot fått från Djursjukhuset i Malmö. Men jag vet ju inte vad ni har valt. 😉

   1. Emma

    Fan vad otrevlig du lät då Kristina :S ville bara informera honom om vad jag tyckte, även om han kanske inte valt det så kanske han ändå har rätt att veta? Du vet väl inte heller vad han valt?
    Trodde du var en lite trevlig person Kristina, läser din blogg flera gånger om dagen och trodde inte du var den personen som hugger ifrån så här. Men man kan ha fel.

 4. lilayoshi

  Hahaha, en besatt sexgalning. Vad är det man säger. Man tar efter sina föräldrar ;-D Stackars Cleo. Ett syskon som kommer ta fokus och tid. På det kastrering, tufft läge. 2013 har redan börjat.

 5. Bea

  Hej Amir!

  Vi steriliserade vår tik för två veckor sedan, allting gick bra fram tills pälsen började växa ut. Det gjorde att hon började klia sig med bakbenen och rev upp snittet lite i kanterna. När pälsen väl växt ut lite mer brydde hon sig inte mer.

  Ska de raka Cleo på magen, be dom att inte ta så nära huden isåfall så slipper ni att ha stenkoll på honom hela tiden nu när ni snart får hem lilltösen!

 6. Linn

  Låter klokt och bra 🙂 ( som du säger finns de inte så mycket att göra är i precis samma situation själv, då jag funderar på att köpa en tik om ett år iaf) min hanhund skulle få en knäpp oavsett om hon löpte eller inte för han sätter på en tik oavsett om hon löper eller ej (kåt hund haha) lycka till på onsdag! kommer gå superbra ska du se 🙂

Annons
stats