Lönngården | Amir Akrouti

Amir Akrouti

Annons

Lönngården

Kan ni skåningar hjälpa mig? Vad är Lönngården för område? Jag och älsklingen tittade på en lägenhet där i söndags och lägenheten var verkligen jättemysig, gillar den enormt!! Problemet är bara att jag hört från några vänner att Lönngården inte är världens bästa område så att säga… vilket jag själv fick lite vibbar av när vi åkte bil igenom stället.

Men vore kul att höra andras åsikter också. Gärna lite argument, så att man förstår varför ni gillar eller ogillar området. Sjukt tacksam ifall ni vill ta er tid 

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Carolina

  Hej,
  Jag bor på Lönngården nu och tycker att det funkar hur bra som helst. Gratis parkering och bilen har fått stå ifred. Avgifterna är billiga liksom lägenheterna vilket gör att månadskostnaden inte är dyr för boendet. Bussarna går precis utanför hela tiden nästan. Jag har cykelavstånd på ca 15-20 min till nästan allt i Malmö. Jag har inte haft några som helst problem här. Lägenheterna är luftiga och fräscha. Jag har själv bott här något år och innan jag flyttade in hyrde jag ut lägenheten till min syster och hon har bott här de senaste 3 åren och heller inte stött på några problem. . Jag tycker även att man får mycket lägenhet för pengarna.
  Men det ska kännas rätt för dig

 2. S

  Jag och min pojkvän har bott i Malmö ett tag då vi först hyrde en lägenhet precis vid pildammsparken och sedan bodde vi ett tag vid triangeln. Nu bor vi i en lägenhet på Vitemöllegatan som ligger nära Lönngården, och jag måste säga att jag inte har trivts bättre någon annanstans i Malmö. De som skriver att här är mycket kriminalitet och att det är farligt och att det är för nära Rosengård snackar bullshit! Vi har gått igenom Rosengård hur många gånger som helst när vi ska gå och handla osv, och där är absolut helt lugnt, och då är jag ändå en svensk blondin. Det finns så många som säger att det är farligt att gå omkring i vissa områden i Malmö pga alla invandrare, men come on, jag hade hellre umgåtts med alla sköna invandrare som finns runtomkring i Malmö än alla trångsynta, sura svenskar som inte är beredda att öppna upp sig för andra kulturer och tror att alla invandrare är kriminella och farliga. Dessutom tar det ca 10 min att gå till Möllan som är ett av Malmös mysigaste ställen. Kommer definitivt inte flytta härifrån 🙂

 3. anna

  Om du vill bo bra och centralt i malmö är slottstaden att rekomendera. Men det är också lite dyrare. Annars finns alltid caroli, värnhem. Men själv föredrar jag slottstaden.
  Tar ca 15 min att gå till stan, 15 min till ribban och västra hamnen

 4. Linnea

  Har jobbat på hemmakväll som ligger där och det är ett väldigt stökigt område. Mycket slagsmål m.m. En gång var det en hund som bet ihjäl en annan hund på trottoaren utanför butiken!

 5. Deeqa

  Sofielund ligger ganska nära och jag bor vid nobeltorget inte så långt från sofielund så förstår inte alls varför alla sitter och påstår att det är ett jäääääätte farligt område. Visst det har varit stökigt innan men nu händer ju inte så mycket. Men som någon föreslog borde ni kanske gå runt i området och känna efter själva trivs ni så är det självklart att ni ska bo där :))

 6. Rosi

  Lönngården är i princip Ausgustenborg (har augustenborg på andra sidan gatan), runt om har du Sofielund och inte alls långt, några kvarter bort så har du Rosengård. Lite socvarning på området, men faktiskt okej, dock rätt mycket liv nätterna i ända. Tycker då hellre ni ska bo kvar på Kirseberg, sök er mer mot centrum, Värnhem, Konserthuset, Trianglen eller åtminstonde Mobilia (Finlandsgatan), som är skapligt centralt och faktiskt lugnt. Annars tycker jag att Kronborg är ett toppenområde med helt perfekt läge, precis efter Trianglen om du går mot Malmö opera, området där Bladins gymnaium ligger är det.

  Lycka till
  Kram

 7. Tessan

  Man ska följa sitt hjärta, men med tanke på närheten till Rosengård, sofielund, Seved osv hade jag aldrig i hela mitt liv bosatt mig där.

  Personligen vill jag kunna gå ut när det är mörkt och känna mig trygg, det hade jag inte gjort där.

  Men det är säkert fina lägenheter.

 8. Carolina

  Jag skulle inte rekommendera det området. Dessutom tycker jag det är på tok för långt från Malmös kärna. Rekommenderar i så fall hela slottstaden, dammfri, hästhagen, drottningtorget, davidshall, rörsjöstaden och värnhem. Vill ni komma en bit bort kanske Limhamn är en idé?

 9. Erika

  Om ni kan trivas i kirseberg med den kriminaliteten som är där så är det nog inga problem
  Att flytta till lönngården! Plus så är det ju mycket närmre från lönngården till stan än från kirseberg, har bott i kirseberg tills jag var 15 och hatade det, men bodde sedan nära lönngården efter det tills jag fylle 18, och vad jag känner så gillar jag mer lönngården. Haha närme till stan och kände mig tryggare än kirseberg. Idag bor jag iförsig i slottstaden och där är ju något man verkligen ska rekommendera. Men
  Om ni känner för lönngården så gå dit kolla läget och försöka sätta in er i att bo där så kommer ni nog på något svar! 🙂

 10. Michelle Soleil

  Detta är faktiskt ett väldigt bra område! Bor där själv 😀 Bilden är ju gammal men vad det ser ut som så bor jag i det första gröna huset som syns! Ser att många nämner Rosengård och att det är nära där, men det “märks” inte och syns heller inte för den delen. Sen bara för att det ligger nära där betyder det inte att folk skjuter ihjäl varandra och langar droger dagarna i ändan… Sen ligger det bara ca 8 min från centrum med buss vilket är kanon.

 11. anonym

  Efter att ha läst alla dessa kommentarer. Undrar man varför bor man i Malmö. Man tydligen bara älskar sin stad!!!

 12. Anonym

  Min kollega säljer sin tvåa på Ellstorp (precis vid Willys). Utsikt över Ellstorpsparken! Har tyvärr ingen länk men kolla hemnet.

 13. Ann

  Lönngården består av blandad bebyggelse (precis som Kirseberg). Detta innebär att det finns både hyresrätter och bostadsrätter. Precis som någon annan skrev så ska man inte överdriva kriminaliteten, visst finns den men inte mer här än i andra jämförbara delar. Limhamn, visst bra område men du får ju betala ett helt annat pris och kommer längre från city. Har en känsla av att det är generationsväxling på gång i Lönngården, gamla ut och unga in. Enligt mig ett bra område för er innan ni skaffar barn och volvo. Sen blir det väl villa, haha.

 14. -.-

  asså shiiit…sluta nu! det e ett underbart område! är 18 år och har bott där hela min barndom, och den var riktigt grym!
  jag kan väl säga så här Amir, Kirseberg är ett farligare område än Lönngårdarna! tycker du inte det är farligt i Kirseberg, ja då kommer du absolut inte tycka det är farligt vid Lönngårdarna 🙂

  1. Rozi

   Kirseberg är inget kriminellt område, växt upp där och min mor bor där fortfarande, det ni kallar kriminalitet är alla dessa småungar som tror de är tuffa och kan ev tända eld på någon liten skola men inget mer, kirseberg/segevång är ett väldigt litet område och alla känner alla, tro mig, det finns inget farligt här. Det finns en del alkisar då värnhem ligger precis runt hörnet men de håller sig för sig själva.

   Peace

 15. Anonym

  Kom igen nu, Malmöiter. Vi kan väl bättre än såhär? Våldsbrott är i de flesta fall inte oprovocerade, sker mestadels pga personliga problem mot enstaka individer. Även om mycket skit händer i vissa områden är det fortfarande inte så att man själv kommer råka illa ut för att man bor där. Bråkar man med fel personer får man ju räkna med bråk tillbaka, men att det finns områden som är “fel” förstår jag ingenting av. Jag har bott i Seved och Sofielund och jobbat i rosengård och emilstorp. Nu bor jag på värnhem och det är trassel var man än bor. Man får ju välja vad man vill se. När jag går ut på torget ser jag vänliga människor, soppkök som ger hemlösa mat på söndagar, grönsakshandlare, små affärer och kommunaltrafik som kan ta en vart man vill. Jag ser _inte_ att det var inbrott i _Slottsstaden_ häromdan. Det är 2013 nu och vi kan inte vara så trångsynta att det fortfarande finns “dåliga” områden. Det finns dåliga människor, blanda er inte med dom. Gör det till ett bra ställe istället.

  Lönngården är ett underbart område. Kör hårt om det är nice.
  (Nära till en del svartklubbar med 🙂 )

 16. Inez

  Bor ju själv inte där utan i Slottsstaden och har tidigare bott i Limhamn, men är förvånad över alla negativa kommentarer. Kriminalitet finns i HELA Malmö, precis som att det finns i resten av Sverige. Oavsett var du bor kommer det vara när till ett område som anses vara “mer kriminellt”. Sedan om det är ett trevligt område i övrigt kan jag inte kommentera.

 17. -.-

  Aboslut inget fel med lönngården! tycker bara det ser lite tråkigt ut där, annars är det okej
  dessutom tar jag bussen där varje dag så du får gärna flytta dit! 😀

 18. Sara

  Jag vet inte så mycket om Lönngården, men jag vet att Slottsstaden & Fridhem är väldigt fina områden, bor där själv. Nära till parker, stan, men det är även ett lugnt område. Fina lägenheter. Dock kan priserna vara lite högre.

  Lycka till med sökandet efter lägenhet! 😀

 19. Malin

  Varför flytta nu? Ni verkar ha så mysigt o fint. Också har ni ju så nära till fina Bejan där era vovvar kommer trivas att leka o busa. Stanna på Kirseberg ett tag till tycker jag! 😉

 20. Emelie

  Lönngården är helt okej, skärp er! Så fort det är bostadsrätt är det OK i Malmö. Jag bor själv här och jag har inte haft några problem men självklart går jag inte mot Rosengård senare på kvällen. Det kvittar var du bor i Malmö, alltid i närheten tilll något mindre bra område!

 21. Emma

  Bott där och skulle aldrig flytta tillbaka. Bodde där i två år och han se ett flertal brinnande bilar, en butik bli rånad, bli hotad en gång och upptryckt mot en vägg en annan. Bodde dessutom väldigt märkliga människor i trapphuset.
  Bor nu i Limhamn och kommer aldrig bo någon annanstans, om det inte blir hus på landet 🙂

  1. Anonym

   Du har bara haft otur! Jag har bott här i fem och mitt största problem har varit en lodis som lyckats ta sig in i trappan.

   1. Emma

    Det är möjligt! Hade en valp så jag var tvungen att vara ute och springa vid alla möjliga tidpunkter på dygnet.
    Älskade min lägenhet så det var synd att det hände så mycket skit. Efter att ett ungdomsgäng kastat flaskor på min 6 månaders schäfervalp bestämde vi oss för att flytta. 🙁

 22. Maria

  Jag är född och uppväxt i Malmö och skulle verkligen rekomendera västra Malmö. Själv bor jag i en 2a i Slottstaden med hund, lite dyrare område men verkligen värt det. Det finns flera vackra parker som Mellanheds- och Rönneholmsparken och Limhamnsfältet, perfekt när man har hund. Dessutom är det gångavstånd till både centrum och havet. Lungt, vackert och tryggt område helt enkelt. 🙂

 23. Annie

  Jag tycker ni ska ta en promenad i området och själv känna av vilken känsla ni får, och ta ett beslut utifrån det 🙂

 24. isabelle

  Alltså.. Malmö är ju inte säkert var man än bor haha.. Hade inte själv flyttat till Lönngården , men de är ju inte värre än Sofiagatan & Rasmusgatan iallafall om man ska tänka positivt..

 25. Fanny

  Jag hade nig inte valt att flytta till lönngården. Jag har bott i Malmö hela livet och vet hur de olika områdena är.. Förstår hur du menar med fina lägenheter för dom är fina och många är nyligen renoverade! Men med närheten till seved som är Sverige fattigaste områden och fyllt med galet mycket kriminalitet hade jag valt bort det. Jag vet inte vad ni letar efter men det finns en del tvåor lediga vig pildamsparken men även borgmästargården som är ett lugnt område nära stan (10 min gång till södervärn) kan jag varmt rekommendera det. Tror att de lägenheterna jag tänker på ligger ute på mohv.se Lycka till med lägenhets jakten 🙂 kram

 26. Anonym

  Jag delade ut tidningar förra året och mitt upptagningsområde var just de husen på bilden. Jag, en nittonårig tjej, sprang där sex nätter i veckan och kände mig aldrig någonsin otrygg (och då cyklade jag längs N. Grängesbergsgatan när jag skulle dit och hem) 🙂

 27. Tommy

  Där är det fantastiska lägenheter och jag har en kollega som bor i just dom längorna du har på fotografiet.

  Lönngården har det varit mycket kriminalitet, men jag och vänner till mig anser att det finns betydligt fler bostadsområden här i Malmö som det är mycket mer kriminalitet i.
  Sen, i de flesta stadsdelar och bostadsområdena här i Malmö och de flesta större städerna är det gott om kriminalitet .. Jag bor nere vid stranden här i Malmö, en gata i från Zlatans hus, området kallas Potatisåkern och när vi flyttade hit sa dom att här forekom ingen kriminalitet, men här har dom sedan 2 år tillbaka satt upp övervakningskamror just för alla bilinbrott i garaget, samt at 2 lägenheter har haft inbrott!

 28. M

  Hade aldrig ens tänkt tanken på att flytta dit där. Brorsan bor nära och har träffat på en massa skumma typer i kvarteren där. Ellstorp är lugnt och prisvärt med en liten söt park bredvid. Slottsstaden och rörsjöstaden är fina områden men ganska mycket dyrare :/

 29. Flisan

  säger bara en sak: NEJ AMIR NEJ! sök i slottstaden eller uppe i stan runt gustav, anneberg kanske, vid pildammarna!

 30. Amanda

  Bunkeflostrand (lägenhetsområdet) är en av de bästa ställerna att bo på i Malmö. Bor där själv, och det är ett riktigt lugnt område, händer aldrig något + att det är ett riktigt fint område också. Bra för dig som har hundar, finns hundpark inte långt ifrån även bra promenads vägar att gå med hund.Så får du chansen till visning eller något så tveka inte att åka och kolla iallafall. Du kommer älska det

 31. Anonym

  Limhamn är nog det lugnaste och bästa området i Malmö. Bodde själv nära lönngården för ett par år sedan så jag vet vad jag pratar om,det går inte ens att jämföra med limhamn.

 32. E

  Hej Amir, skulle du kunna skriva ett inlägg om hur man kan träna magen på ett bra sätt som ger resultat. Om du vill så kanske du kan fota några maskiner på gymmet som också är bra för magträning, skulle vart till stor hjälp eftersom att jag väldigt gärna vill få en platt och fin mage, inte kul att se sig själv i spegeln och känna att man börjar bli tjock…
  Tack så mycket i förhand!

 33. Ida Lindén

  Jag har flera vänner som bor vid Lönngården och trivs jättebra. Men det ligger ju nära Sofielund som är ganska “stökigt” men bakom husen på bilden ligger en jättefin park som är välbesökt på somrarna och en helt okej hundrastgård. Allt beror nog på vilket hus man hamnar i, men så är det ju oavsett i vilken stadsdel man bor i. Det är gå-avstånd till Möllan med, perfekt för sommarölen!
  Som jag förstått det bor ni ganska nära Värnhem nu, detta känns ju som ett uppbyte!
  Bara säg till om du/ni vill ha en guidad tur kring Möllevången, har bott här i snart två år!

 34. Lisa

  Vilka fördomar det finns, helt sjukt. bara för att det ligger nära rasmusgatan och sofielund. Jag bor på lönngården och har gjort det i ca 10 år och det är hur underbart som helst det är som alla andra områden bara man ger respekt så får man respekt så funkar det överallt jag har flera gånger gått förbi rasmusgatan på väg hem utan att någoting hänt så länge man respekterar sina grannar och folket omkring så får man respekt tillbaka helt underbart ställe rekomenderar det varmt. Ps. alla mina grannar stortrivs också..

 35. Maria

  Åk dit några gånger vid olika tidpunkter på dygnet och gå runt med hundarna, känn in stämningen.
  Om ni tycker det känns som ett tryggt område, slå till!

  Och kom att tänka på,
  Norskt ordspråk:

  “Hvis i tvil,
  Er du ikkje i tvil.”

  Dvs. Om du tvivlar, så har du egentligen redan bestämt dig.
  🙂 lycka till, kram

 36. - rebecca

  Själva lönngården är väl helt okej, men Norra Grängesberg & Sofielund är under all kritik. Har själv jobbat mycket i det området och.. nej. Jag hade nog letat på annat håll. Men närheten till Pildammsparken är ju dock en fördel som någon tidigare skrev 🙂

 37. Emelie

  Nu bor jag inte i Malmö och har ingen aning om hur området är, men det jag ville få sagt är att när jag letade ny lägenhet så valde jag bort det “dåliga” området där jag bodde pga av att jag skulle aldrig våga gå ut själv när det var mörkt och rasta hunden på sista kvällrundan. 😉 Så tänkte jag då 🙂 Hade inte känt mig riktigt trygg men vet inte hur ni känner med det 🙂

 38. me

  jag är uppväxt på lönngården,det var bra på den tiden.Flyttade för ca 15år sedan,det är jag tacksam över.Området är inte säkert,det finns mycket kriminalitet där.Malmös elit svartklubbar ligger en stenkast därifrån.Parken på baksidan, är känd för alla langare.Rekommenderas inte,med handen på hjärtat. Lägenheterna är billiga,men det finns orsak till varför………

 39. Anonym

  Lönngården är faktiskt relativt lugnt. Det är skitbra läge och visst det ligger nära Seved och Risengård där det förekommer mycket spring som jag kallar det. Rekommenderar att ni tar det. Västra hamnen är iofs finy men onödigt dyrt, dessutom är ni unga. Ni lär inte bo där forever. Bodde själv i sofielund. Bodde tom i Rosengård i ett år. Fan vad skönt det var att promenera/cykla hem från Wonk sent om nätterna, haha. Lyssna inte på någon oss. Känn efter. Vad tycker ni? Hur känner ni? Statistiskt sätt förekommer det ju alltid fler brott i centrum än något annat område så lyssna inte på de enfaldiga västerboingarna.

  Kram.

 40. Zandra

  Har läst igenom alla kommentarer gällande sevedsplan, jag bor i rasmusgatan(där det anses vara värst) men snälla jävla luffare vad sur jag blir, har bott här hela mitt liv och visst är det kriminella här men herregud kriminella finns överallt OCH inte bara i Malmö.

  Och Lönngården finns inget fel på kan jag lova dig, du ska inte fråga genom bloggen. Fråga folk som bor där om de har problem, min pappa bor där med mina två yngre syskon och dem klarar sig hur sexigt och fint som helst haha :). Blir bara så sur på folk som tror att de vet så mycket och pekar ut exakt ALLA som kriminella bara för de kommer från ett speciellt område. Men som sagt Lönngården är green.

  1. Sofie

   Jag har också bott där och det funkade bra, men man kan ju inte blunda för all skit som händer just i detta område bara för att man själv aldrig råkat ut för den… Det är utan tvekan ett av Malmös stökigaste områden, vare sig vi vill det eller ej… Att påstå motsatsen är bara löjligt.. Har heller aldrig känt mig rädd eller otrygg där egentligen men det är bog bara för att man kan området. Sen läser man i tidningen nästa dag att på min granngata blev någon skjuten…

 41. Maya

  Som flera redan skrivit är det inget fel på lägenheterna men områdena omkring som sobelns o augustenborg etc finns det mycket kriminalitet med droger etc. Ha det i åtanke men bilda er egen uppfattning och gå efter er egen känsla men jag rekommenderar er att titta ner på västra delarna utav Malmö

 42. S

  Jag har bott i närheten när jag bodde i Malmö:) området är nära kriminella delar vilket inte är så kul. Du vet där finns ju en gata med mycket svarta nattklubbar osv och där har det hänt mycket innan. Sen så har det varit skjutningar i närheten. Ni får stapla upp för och nackdelar:). Jag minns Inte att det finns någon park eller något i närheten för era gulliga hundar. Lycka till! 🙂

  1. Hanna

   Det ligger en park och hundrastgård på bakgatan av lönngatan (bor själv i ett av dom gula husen)… som för övrigt är as mysig på sommaren med grannfester och annat skoj 🙂 Har bott här i 4 år och trivs jätte bra. Här bor alla möjliga människor, gamla alkisar (som sköter sitt eget och inte stör någon) och stora barnfamiljer i och ungdomar. Det är bra föreningar (har bott i två av föreningarna) och helt ärligt. Jag är brud och har alltid känt mig trygg här, även om det händer skit runt om kring så gör det faktiskt det överallt! och skiten brukar tack och lov bara drabba dom själva 🙂

 43. Veronica

  åhh Amir vill bara säga att du är min favoritbloggare och sen vill jag även kommentera Leonoras kommentar och fråga: vadfan är ditt problem? har du blivit tappad som spädbarn eller? IQ badboll idiot!

 44. Leonora

  Så äckligt sagt av dig Amir, så dömande du är. Fördomar. Ska man ha fördomar och döma dig för du får kuk i röven eller? Ncncn

  1. Amir

   Lär dig det svenska språket innan du ska läsa/kommentera min blogg nästa gång. Om du finner mitt inlägg fördomsfullt har du extrema svårigheter med läsningen vill jag lova…

  2. Paula

   Har din mamma tappat dig som spädbarn? VAR i detta inlägget har han skrivit något dömande? Han ber om hans läsare ÅSIKTER & TIPS. Lär dig LÄSA & framför allt lär dig respektera andra!!

  3. Sluta nu

   Har inte din mamma lärt dig hur man beter sig mot folk? Eller brukar du fråga din mamma att hon får kuk i röven, när du inte tycker som hon? En fet jävla käftsmäll skulle du ha, även några lektioner i svenska hade varit bra. Sen borde du också lära dig att man inte skriver så där till folk. Tror inte du hade blivit så glad om någon skrivit sådär till dig, ellerhur? 🙂

  4. Flinch

   Men skärp dig. Vissa ställen är tyvärr mer utsatta än andra; det kan bero på väldigt många saker. T ex arbetslöshet eller brist på aktiviteter för ungdomar.
   Bara för att ta några exempel, den diskussionen vill jag inte ens öppna för nu.
   Kamma dig så kanske någon orkar lyssna på dig.

 45. Em

  Jag har bott på Lönngården, i ett utav husen på bilden i ditt inlägg. Jag själv tycker att det funkade hur bra som helst att bo där. Nära till busshållplatsen, Hemmakväll, diverse matställen och en liten livsmedelsbutik. Dock är de som arbetar i den butiken riktigt skumma, enligt mig. Dessutom ligger Özen Allfrukt alldeles i närheten, som är en av mina favoritbutiker någonsin.

  Lägenheten jag bodde i var hur underbar som helst, och tyckte verkligen att det var tråkigt att flytta därifrån. Jag trivdes hur bra som helst och det går fort att gå in till centrum om man känner för det. Det tar ju dock bara några minuter att ta sig till Rosengård och det är nog det som skrämmer många kanske.

  Jag kände mig aldrig otrygg, men visst hände det massor med saker runt om i området under tiden jag bodde där. Men det hindrade inte mig, eller skrämde mig över huvudtaget. Jag menar, saker och ting händer hela tiden vart man än bor.

  Det jag vill ha sagt slutligen är att om ni har hittat en lägenhet ni gillar, ta den. Ni kommer inte att ångra er! (: <3

 46. emma

  har två kompisar som bor där och trivs bra! dock är det väl precis som vissa andra skriver, omgivningen som är lite problem.. Men satsa om det känns rätt för så himla “farligt” är det ju inte. knappt värre än kirseberg där ni bor nu 😉

 47. Jonaz

  Lönngården ligger precis i kant med både högt kriminella områden och med helt lugna områden.
  Husen och lägenheterna är tummen upp, men området är en mini-tumme upp. Själva området ligger inte mitt i det värsta, men det gränsar till dem.

 48. sophia

  Det finns väldigt få områden i Malmö som fortfarande är okej att bo i. Det finns hur många fina lägenheter som helst i alla områden men atmosfären runt om kring är också viktig! Hade jag varit er så hade jag satsat på Slottstaden, Ribersborg, Hästhagen, Gamla väster eller Västra Hamnen. Man måste ställa lite krav på sin boendesituation! Jag bor själv i Slottstaden och kommer aldrig flytta härifrån. Det finns en anledning till att det är här det är svårast att få lägenhet!

 49. Alexandra

  Jag är född och uppvuxen i vårt älskade Malmö, så ta mitt råd, flytta INTE dit! Vi har sååå mycket finare ställen där man kan bo och trivas underbart i! Mycket klokt av dig att ta reda på vilka områden som är bra/dåliga först!

  Lycka till med letandet!

  Kram!

 50. Laura

  Jag hade personligen aldrig flyttat dit. Har bott i Malmö sen födseln. Närområdet är fyllt av kriminalitet. Prisvärda lägenheter i en stabil förening, men jag hade aldrig själv velat bo där. Hade jag varit er hade jag kollat på Ellstorp vid värnhem.. De lägenheterna är prisvärda och ligger mycket bättre. En investering då värnhem växer och förmodligen kommer lägenheterna däromkring öka markant i värde över åren.

 51. Sara

  Lönngården har sina för och nackdelar . Fina lägenheter, relativt nära till centrum och billiga. Är det bara du och Dogge som bor där med vovvarna är det inga problem , kanske mer problem om man är barn familj och barnen ska springa ute.
  Samtidigt det med kriminalitet kan man inte begränsa till Rosengård , seved, sofielund osv det finns i hela Malmö ! Och mer och mer kommer mot västra Malmö som anses “finare”. Själv bor jag i slottsstaden och hade inbrott i min bil förra helgen som stod i garaget! Brottslighet är oundvikligt tyvärr!

  Gillade ni lägenheten så go for it! Nära till allfrukt med billigt frukt och grönt för en hemmafru som dig amir ! 🙂

 52. S

  Om jag hade varit er hade jag sökt mig mer åt västra delen av Malmö. Lönngården är inte mycket att hurra för, förutom de billiga priserna men det finns ju en anledning till att de är billiga 😉

 53. Sofie

  Det är ett av de områden med mest kriminalitet i Malmö. Har dock polare som bor där som tycker det är hur bra som helst men man kan ju inte bortse från att det faktiskt sket mycket brott där. Men å andra sidan är inte kirseberg så bra det heller 😛 man ska bilda sin egen uppfattning 🙂

 54. P

  Det är pga närheten till Rosengård/sofielund/sevedsplan. Men ha i åtanke närheten till södervärn/möllan/mobila+resten av centrum. Relativt nära pildammsparken. Gratis parkering hela Lönngatan och chans till inhängande parkering bredvid pågens bageriet.
  Kan dessutom vara en givande investering iframtiden:)

 55. Dominika

  Hej!

  Själva husen på Lönngården är ok men området runt omkring är katastrof t ex Rasmusgatan, Sofielund, Norra Grängesberg osv.

  Med vänlig hälsning

Annons
stats