Har ni också problem med bebishår? | Amir Akrouti

Amir Akrouti

Annons

Har ni också problem med bebishår?

“Skulle du kunna tipsa om en hårspray jag kan använda när jag har toffs? Kan inte ha toffs utan hårspray då jag har massor med babyhår som går åt alla håll, och polysånger (heter dom så?) så när jag har uppsatt hår måste jag ha hårspay annars ser det förjävligt ut men jag använder mig utav Proffs rosa hårspray men det blir liksom en hård yta och ser inte alls bra ut…”

amirsvarar

Men hjärtegull, jag vet verkligen vad du menar och ser det framför mig. Ett fel som många gör är att inte förbereda sin styling. Har du ett tydligt mål med stylingen (i detta fall att få bort oönskat flygigt småhår) så är det allt som oftast alltid bäst att börja redan i blött hår. När du kommer ut från duschen så råder jag dig att handdukstorka håret följt av att spraya en saltvattenspray på det område där du har hår som “flyger iväg”… När håret ska torkas så tar du fönen och ser till att blåsa stråna åt den riktning du vill att dom sen ska ligga, i detta fall bakåt från ansiktet. Något som underlättar är att ta en kam och hela tiden kamma håret bakåt samtidigt som du fönar. På detta sett formar du håret från start och mer eller mindre tvingar det bakåt.

Självklart kommer du även behöva hårspray, men nu när du förberett stylingen redan i det blöta håret så kommer du inte behöva gå på lika hårt. Ta en lättviktigt hårspray och spraya lite lätt följt av att du kammar håret bakåt. Håret kommer lägga sig mycket enklare och du kommer slippa den klistriga och superglansiga ytan. Lycka till med håret nu 😀

Nedan har du mina bästa tips.
Har båda produkterna själv där hemma i hyllan!

tips

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. D

  Tack så mycket för hjälpen! Ska testa! Undrar om du kan tipsa om ett bra silvershampoo har ombre och skulle behöva ha i lite silver shampoo men vet inte vilket jag ska köpa då jag aldrig använd mig utav det tidigare 🙂

 2. isabella

  Min mamma har sin egna frisörsalong och jag provar hela tiden olika hårspray men ingen av de som funkar doftar GOTT?! Hon har ju alla stora märken och har provat de flesta… tycker elnette’s hårspray är superbra och den gör inte håret “hårt” och är lätt att borsta ut men den STINKER?! haha alltså.. har man duschat, smörjt in sig med en god body lotion och sprayat på parfym och sen förstör ens hårspray och får en att lukta som skit… de säger ju att lukten går bort efter ett tag och javisst, visst försvinner det lite men det håller ju ändå tills nästa tvätt -_- tycker bed head’s hårspray doftar gott men den är inte “strong hold” tror det är den som är medium och allt annat ska ju också stämma av d.v.s. den ska funka och få håret att hållas på plats, lätt att borsta ur (enda punkten som egentligen inte är ett MÅSTE) och sen att håret inte ska bli hårt som det kan bli av hårspray (trots att du inte sprayar nära). Min fråga, efter hela den här långa uppsatsen är alltså, vet du en BRA hårspray som även doftar gott eller inte har någon lukt alls? Kram på dig <3

 3. Jessica

  Hej Amir!
  Kan inte du skriva ett inlägg om hårspray?
  Jag brukar använda hårspray när jag ska ut och har då antingen plattat eller lockigt hår. Har testat en del olika hårsprayer men ingen verkar göra så mitt hår (speciellt lockarna) håller hela kvällen..
  Skulle vara toppen om du kan dela med dig av din erfarenhet och vad du tycker är bäst! 🙂

Annons
stats